Colectarea deșeurilor de baterii și acumulatori este una dintre activitățile cu obiective clare ale Respo DBA, în vederea tratării și reciclării lor în instalații autorizate pentru acest tip de serviciu.

Societatea noastră, RESPO DBA oferă mai multe soluții pentru colectarea selectivă. Asigurăm colectarea atât a deșeurilor de baterii și acumulatori provenite de la persoane fizice, cât și a celor de la firme și instituții. Potrivit legii în vigoare, eliminarea deșeurilor de baterii și acumulatori sub formă de deșeuri municipale nesortate, sau predarea acestora către alți operatori economici decât cei autorizați în acest scop, este interzisă.

Separat de locațiile special destinate activităților de colectare a deșeurilor de baterii și acumulatori, am decis să venim cu soluții practice în gestionarea deșeurilor și am realizat sisteme de colectare care pot pot fi amplasate în orice spațiu, de la clădirile de birouri și până la zonele de colectare deșeuri.

COLECTAREA DBA DE LA COMPANII ȘI INSTITUȚII

Respo DBA oferă mai multe opțiuni pentru colectarea corectă a deșeurilor de baterii și acumulatori, direct de la sediile companiilor și instituțiilor, respectând normele legale care se impun.

Punem la dispoziție gratuit recipiente de mai multe dimensiuni pentru colectarea selectivă a deșeurilor de baterii și acumulatori. Predarea acestor deșeuri este făcută în sistemul de colectare autorizat în acest sens, prin rețeaua pe care o construim, spre tratarea și valorificarea lor corectă.

COLECTAREA DBA DE LA PERSOANE FIZICE

Cetățenii au mai multe variante de a preda deșeurile de baterii și acumulatori:
• Prin rețeaua de puncte de colectare organizate și administrate de autorițățile locale, puncta fixe sau mobile
• În magazinele distribuitorilor de echipamente electrice
• În centrele comerciale ale companiilor autorizate pentru colectare
• Prin acțiuni desfășurate special pentru colectare

Una dintre problemele principale ale colectării DBA este numărul mic de posibilități de predare a deșeurilor generate, ceea ce determină ca mulți dintre cetățeni să arunce aceste deșeuri la un loc cu alte categorii de deșeuri, fapt ce îngreunează foarte mult procesul de tratare și reciclare.

Din acest motiv, am creat o cutie personalizată, destinată uzului casnic, pentru colectarea deșeurilor de baterii și acumulatori.